Ik ben geboren in 1960 te Hilversum en woon hier nog steeds. Na mijn schooltijd heb ik diverse werkzaamheden gedaan in zowel profit- als non-profitsector. Momenteel werk ik parttime en heb daarnaast mijn massagepraktijk.
Al geruime tijd houd ik mij bezig met een groter lichaamsbewust zijn en het positieve effect hiervan op ons dagelijks leven. Zowel mijn arbeidsverleden in de thuiszorg als mijn persoonlijke ervaring hebben mij gestimuleerd om mezelf hier verder in te ontwikkelen.

Naast mijn massage praktijk vind ik mijn onspanning o.a. in de tuin, bij de dieren, fotograferen en lezen.

Sind 1997 doe ik Healing Tao meditatie (Mantak Chia)
Verschillende Healing Tao teachers hebben mij onderwezen en bijgestaan op het pad van de Healing Tao. Het doel van deze meditaties is door lichaamsoefeningen en eenvoudige lichaamsgerichte meditatie technieken de levensenergie( chi)
in de energiebanen te vermeerderen. Zelf ben ik hierdoor mijn lichaam beter gaan voelen, ik leerde de signalen van mijn lichaams beter herkennen en erkennen.  De Healing Tao heeft een spirituele achtergrond maar is verenigbaar met elk levensvisie.
De basis Healing Tao geef ik ook zelf.

In 1998 zette ik mijn eerste stappen op het gebied van de massage met de workshop ďAyurvedische massageĒ
Al snel volgde de massage opleidingen bij Leffelaar in Amsterdam (NESPG gediplomeerd) en Qing-Bai in Nijmegen ( NVT en ZHONG erkend)  Qing-Bai is aangesloten bij de FONG (Federatie Opleidingen Natuurlijke Geneeswijze)
Binnen de Holistische massage opleiding van Leffelaarwordt naast anatomie en fysiologie meridiaanleer en oosterse filosofie gegeven.
In de Shiatsu massageopleiding bij Qing Bai is de basis van TCM en meridiaanmassage-methodiek bestudeerd.
Natuurlijk ook een diverse bijscholingen en workshops o.a: Bare foot Shiatsu , Voedingsleer volgens 5 elementen en Haptische massage.

Dat ik bij de massages etherische oliŽn gebruik is voor mij een vanzelfsprekendheid. Nog steeds ben ik blij dat ik destijds de oliŽn van Senti! heb ontdekt. De oliŽn zijn van goede kwaliteit, hebben een diepe warme geur en een goede therapeutische werking.
Ik geef workshops waarin massage technieken en de werking van de etherische oliŽn samen worden gebracht. 
Mijn kennis over etherische oliŽn deed ik op bij verschillende aromatherapeuten in binnen en buitenland. O.a. bij Beatrice ShŲnhardt, natuurgeneeskundige uit Duisland. Bij Beatrice heb ik de cursus Aroma-massage gevolgd en heb sindsdien regelmatig bijscholing van haar. Inmiddels beschik ik over een ruime praktijk ervaring van de combinatie shiatsu-, holistische massage, Reiki en etherische oliŽn. Bij de keus van de producten in de praktijk staat kwaliteit, natuurzuiverheid en milieu vriendelijkheid centraal.

Bij Sanatan Swemer en Elsja Lewin heb ik in diverse Reiki inwijdingen gehad (Reiki 3a - Master Healer)
De Reiki is voor mij een aanvulling bij hetgeen ik al deed. Als het ware een extra stuk gereedschap. Het is een fijne aanvulling bij mijn meditaties en massages. Nieuw was voor mij de Reiki behandeling op zichzelf, bijvoorbeeld voor situaties waarin er niet gemasseerd mag worden. Met verbazing heb ik gekeken naar het positieve effect van een Reiki behandeling. Vooral bij het behandelen van dieren is het effect van een behandeling goed te zien. Al heel snel maakte ik ook hier de combinatie Reiki en Etherische oliŽn en ontwikkelde de workshop Reiki en Etherische oliŽn.

Ik hoop u te zien voor een massage of een van de workshops.
Met vriendelijke groeten, Donnalee

Sanatan en Elsja in Utrecht: www.reiki-utrecht.nl

Met dank aan: melita, laurette, ursula, bram, greet, johan, anton, christa, johan, katja, laurette

Voor deze site geraadpleegde literatuur: Lesmateriaal: Leffelaar, Qing-Bai en Ursula Eireiner. Boeken van Mantak Chia: Genezing, gezondheid, levensenergie door tau. Van stress naar evenwicht. De innerlijke structuur van Tai Chi. Overige boeken: Schipper - Tao, de levende religie van China. Piontek- De tao van de vrouwelijke seksualiteit. Rizzi- Hemelse geuren.