Diverse massage
 
 

Wat gebeurt er tijdens een massage

De doorbloeding wordt verbeterd en het lymfestelsel gestimuleerd. Hierdoor worden afvals- en voedingsstoffen sneller  verwerkt.
Het afweersysteem wordt ondersteund en de immuniteit versterkt.
Via de tastzin  worden de zenuwen geprikkeld. De prikkelingen op het centrale zenuwstelsel werken kalmerend en pijn verzachtend.
Door op de meridianen te werken wordt de energieverloop in het lichaam verbeterd.
Net als bij acupunctuur, stimuleert en heft het blokkades op in de energiebanen die in het lichaamlopen ( de meridianen.)
Een goede balans in de energie verloop kan klachten verhelpen of voorkomen.

Stress speelt en steeds grotere rol in ons leven. Stress wordt veroorzaakt door  werkdruk,  gezins -, woon Ė en leefomstandigheden,  geluiden en drukte om ons heen. Ook stressfactoren zoals elektromagnetische straling afkomstig van b.v. de televisie, computers, beeldschermen, elektriciteitsmasten en GSM hebben invloed op ons lichaam. Deze straling zet het lichaam kunstmatig onder stress en tast het herstelvermogen aan. Waardoor de stress veroorzaakt wordt maakt voor ons lichaam niet uit. Het resultaat is hetzelfde. Ons lichaam reageert via het autonome- (ook genoemd vegetatieve-) zenuwstelsel.  Ons vegetatieve zenuwstelsel regelt o.a. ademhaling, spijsvertering en hartslag zelfstandig zonder dat wij daar bewust invloed op uitoefenen. Klieren als de hypothalamus en de hypofyse worden tijdens stress geactiveerd. Onze hartslag en ademhaling versnellen, de bloeddruk stijgt,  spieren spannen zich, pijnprikkels worden onderdrukt, zintuigen zijn gevoeliger, het immuunsysteem wordt geremd en de spijsvertering ligt stil. Ons lichaam is in staat van alertheid. Het lichaam wordt via deze reacties klaargestoomd om te vechten of om te vluchten.
Dat is goed en zinvol als er gevaar dreigt of een korte periode onder spanning gepresteerd moet worden. Echter als deze staat van alertheid chronisch is gaat dit tegen ons werken en ontstaan er klachten. De balans van in - en ontspanning is verstoord. Als we niet meer echt kunnen ontspannen raken we uitgeput. Veel lichamelijke en geestelijke klachten komen hieruit voort.

Een massage ondersteunt, o.a. door geestelijke en lichamelijke ontspanning, bij het voorkomen van diverse kwalen en bevordert een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Meestal zijn er een aantal massages nodig om tot een diepere ontspanning te komen. Als u nog nooit of lang niet gemasseerd bent adviseer vaak om eerst een aantal keren wat sneller achter elkaar te komen. Later kunnen de tussenliggende periodes wat langer worden.

Kortom gewoon lekker ontspannen en tegelijk werken aan uw gezondheid.

Zoals gezegd een goede massage ondersteunt bij het voorkomen van diverse kwalen en bevordert een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een massage heeft een positieve uitwerking op de totale mens. Het geeft vreugde en ontspanning.

Onze reukzin is een ander zintuig dat hierbij heel belangrijk is. Daarom maak ik gebruik van goede etherische Ė en basisoliŽn. (Aromatherapie kwaliteit.) Deze heerlijk geurende oliŽn  hebben allemaal hun  eigen geneeskrachtige werking. Hoe werken zij?
Ik zal dit kort en dus onvolledig uiteenzetten. Er zijn veel mooie en goede boeken geschreven over de werking van etherische oliŽn.

Het reukslijmvlies is de enige plek in ons lichaam waar het centrale zenuwstelsel direct contact heeft met de buitenwereld.  De geurprikkels gaan meteen naar het limbische systeem, dat hoort bij de hersenstam en het oudste deel van onze hersenen is.
In het limbische systeem wordt ons geheugen, emotionele leven en onze creativiteit beheerd, sympathie en antipathie, stemming, motivatie, en regulering van het vegetatieve zenuwstelsel wordt van hieruit gestuurd.

Zodra het limbische systeem  geurmoleculen registreert komen er als reactie hierop in de hersenen chemische stoffen vrij. B.v. encefalinen deze zijn pijnstillend, kunnen opgewekte toestanden teweegbrengen, roept een gevoel van welbehagen op. Serotonine kalmeert en ontspant. Noradrenaline werkt opwekkend en maakt helder. Deze stoffen werken in op het zenuwstelsel dat zich ontspant of wordt gestimuleerd.  
Denk maar eens aan een geur die onze eetlust opwekt. ďHet water loopt me in de mondĒ is een uitdrukking die we vaak gebruiken.
Dat water, ons speeksel, is natuurlijk wel een deel van onze spijsvertering. Met het binnenkomende zuurstof kunnen de geneeskrachtige moleculen van de etherische olie het vaatstelsel in gaan. Ook via de huid kan de etherische olie in de bloedsomloop komen. Zo komen zij in de bloedsomloop laten zich meevoeren naar de plaatsen waar zij hun werk moeten doen. Via transpiratie, urine en uitademen verlaten zij ons lichaam weer nadat zij hun heilzame werk hebben verricht. 

Samen komen we tot de keus welke olie op dat moment voor u het beste is.
OfÖ.. u kiest gewoon uw favoriete geur en geniet van de geur en de massage.

 

Wat betekent dit praktisch voor u?

Door het toepassen van een speciaal gericht onderzoek kan ik u een zo optimaal mogelijke massage geven. Om dit te kunnen doen maak ik gebruik van de westerse gezondheidszorg en oosterse filosofieŽn.
Tijdens een massage maak ik gebruik van Klassieke-, Haptische-, Shiatsu-, Ayurvedische-, en Aromamassage.

Regelmatig maak ik een leuke, ontspannende, aanbieding voor een massage .

 

  Top